50×50 – WEDDEN DAT HET KAN!

De uitdaging

Hoe kunnen we meer en betere zorg leveren terwijl de kosten van die zorg stijgen? Samen met het Maasziekenhuis Pantein ontwikkelde Clearfields in 2011 een nieuwe manier van werken, die deze uitdaging het hoofd moet bieden. 50×50 betekent een verschuiving van focus. Niet meer denken in termen van bezuinigen, maar in termen van rendement.

Innovaties

In 50×50 werken tien innovatieteams met medewerkers uit de hele organisatie aan 50 innovatieve projecten die ieder 50.000 euro resultaat opleveren. Inspiratie voor de innovatieprojecten krijgen de teams door aangedragen ideeën van alle collega’s uit de organisatie en door de hulp van coaches en experts. Niet meer jaarlijks bezuinigen op formatie, maar structureel innoveren en een betere balans realiseren tussen kosten en opbrengsten.

Succes

Mede dankzij een goed doordacht communicatieplan en het enthousiasme van veel medewerkers is het project met 70 inschrijvingen voor de teams en 220 aangedragen ideeën voor efficiënter werken, succesvol van start gegaan. Clearfields fungeerde in dit project als een one-stop-shop. Van concept, HR-instrumenten, projectmanagement tot vormgeving: voor 50×50 hebben we alle benodigde elementen geleverd.

Gedachtegoed van Clearfields

Het 50×50 project is gebaseerd op het performance framework van Clearfields. Clearfields gebruikt dit framework als handvat om prestatieverbetering voor klanten tastbaar te maken door het bepalen en vaststellen van target(s), strategie, gedrag en tools om dat gedrag te ontwikkelen en te laten zien.

Meer informatie?

Kijk hier rechts op de pagina voor meer informatie over 50×50. We vinden het leuk als je contact met ons opneemt mocht je meer vragen hebben. Bel dan met Menko Soeters +31 651 840 876.

Zij werkten er aan mee:
Menko Soeters

Lead Consultant

Dave Dubbink

Consultant

Jeanine van de Grootevheen

Consultant

Margot Derksen
Margot Derksen

Consultant - Partner Lien en Mien Communicatie