SCHITTERENDE ZORG

De situatie

GGZ Delfland had als regionale GGZ instelling in 2010 de behoefte om samen met alle medewerkers de blik weer op de toekomst te richten. In opdracht van de Raad van Bestuur ontwikkelde Clearfields voor GGZ Delfland een concept om iedereen in de organisatie focus te geven op een inspirerende stip aan de horizon.

Performance Strategy

Clearfields vertaalde het beleid van GGZ Delfland naar een performance strategy om de organisatie weer te laten excelleren. Allereerst werd een hele heldere stip aan de horizon gemaakt: Schitterende zorg. De ambitie van elk team in de organisatie werd daarmee in één keer neergezet. Vervolgens werd deze ambitie meetbaar gemaakt met een meetinstrument dat de waardering van de vijf belangrijkste stakeholders van de organisatie kon meten: klant, medewerker, financier, verwijzer en organisatie. Door de ambitie en de geleverde prestaties op teamniveau te meten en zichtbaar te maken, krijgen medewerkers weer directe invloed op het resultaat en ontstaat een proces van leren en inspireren.

Deze ingrediënten vormden de basis voor een project van 1000 dagen waarin alle teams het einddoel ‘schitterende zorg’ proberen te halen. Een set van uitgekiende interventies werd bedacht om de teams te blijven inspireren en bij te sturen wanneer de beoogde resultaten uitbleven.

Het Resultaat

GGZ Delfland verwerkte de onderdelen van de performance strategy in haar bedrijfsvoering en haar beleidsplan. De organisatie is op dit moment een betrouwbare en gewaardeerde zorgaanbieder in de regio.

Tools

Voor het traject van Schitterende Zorg heeft Clearfields een uitgebreide set aan gereedschappen ontwikkeld, om medewerkers te inspireren en enthousiasmeren maar ook voor het management om de gewenste ontwikkeling te stimuleren en te monitoren. Daartoe behoren onder andere communicatiecampagnes, trainingen voor medewerkers en management, monitor instrumenten en management interventies. Vraag een overzicht van alle tools in de toolkit aan bij Menko Soeters of Loes van Suijlekom.

Gedachtegoed van Clearfields

Het traject van Schitterende Zorg is gebaseerd op het performance framework van Clearfields. Clearfields gebruikt dit framework als handvat om prestatieverbetering voor klanten tastbaar te maken door het bepalen en vaststellen van target(s), strategie, gedrag en tools om dat gedrag te ontwikkelen en te laten zien.

Meer informatie?

Kijk hier rechts op de pagina voor meer informatie over Schitterende Zorg. We vinden het leuk als je contact met ons opneemt mocht je meer vragen hebben. Bel dan met Menko Soeters +31 651 840 876.

Zij werkten er aan mee:
Menko Soeters

Lead Consultant

Marije Lameris

Consultant

Jeanine van de Grootevheen

Consultant

Margot Derksen
Margot Derksen

Consultant - Partner Lien en Mien Communicatie

Ruben Haverkort

Analist